Wasbare luiers: Sien's eerste ervaring!

Mama Sien testte ons huurpakket uit en deelt haar ervaring graag met jullie!Dag 1: Pia is 2 maand en weegt bijna 5 kilo. Tijd voor de grote luiertest. De eerste indruk is alvast positief: weg met de saaie designs van wegwerpluiers, leve de vrolijke kleurtjes en tekeningen.

Om zacht te starten, probeer ik een "all in one". Een overvolle luier later is het meteen duidelijk: die dingen lekken niet en gaan erg gemakkelijk aan en uit. Dag 2: We proberen nu ook de "snap in one".

De inleggers klikken eenvoudig vast. Op die manier zijn de luiers al bijna even makkelijk als de "all in one". De inleggers zitten wel wat breder tussen de beentjes. Ze is dan ook best tenger. Pia test ook deze uitgebreid uit.

Wat opvalt: het overbroekje wordt wel vaak vuil, maar geen lekken. Dag 3: De nachtluiers doen hun werk. Ik sta niet graag op om Pia 's nachts te verschonen en dat is ook helemaal niet nodig. Alles blijft netjes in het binnenste absorberende broekje, overbroekjes moet je enkel luchten. De tweedelige newborn (2-6kg) zit Pia als gegoten, de meegroei-luier (4-18kg) is wel nog erg groot. Ze lijkt op haar 2 maand tussen 2 maten te vallen. De newborns lijken me de moeite niet meer om aan te schaffen, de volgende zijn nog wat te groot. Dag 4: Vandaag start ik met een klein hartje aan de geplooide inleggers. Mijn vrees is onterecht, de inleggers zijn slank en houden erg goed stand. Geen enkele keer is het overbroekje vuil, dus dat is een meevaller. Pia krijgt borstvoeding, je ruikt de gebruikte luiers wel maar stinken doen ze niet.

De gebruikte luiers gaan in de geurdichte zak (wetbag). Dag 5: Lap, ik heb misschien net te lang gewacht met wassen! Ik heb speciaal geen wegwerpluiers in huis en het wordt even spannend. De grote inleggers zijn het snelst droog. Maar hoe plooi je die alweer? Isabelle stuurt me vlug een filmpje door. 1 nadeel, ik heb geen tijd om te strijken en de randen krullen op, het plooien lukt niet helemaal goed. Toch houden de doeken, ook iets slordiger geplooid, goed stand.

De prefolds zijn een stuk makkelijker te plooien, maar drogen een beetje trager. De "all in one's" lijken, verrassend, sneller droog dan de bamboe "snap in one's". Ik heb geen droogkast en gebruik geen wasverzachter, de bamboe inleggers voelen daardoor wat stug aan. De hennep inleggers voelen na een wasbeurt zachter aan en zijn vlugger droog. Dag 6: Conclusie: Pia is gelukkig en ik ook! De luiers zijn allemaal gemakkelijk in gebruik en geen één keer is er een ongelukje gebeurd. Je moet het wel goed opvolgen en tellen zodat je altijd voldoende luiers hebt. Maar dat zal wel wennen. Ik verkies voorlopig de prefolds in combinatie met tweedelige nachtluiers. Over de maten moet ik nog eens goed nadenken. Pia lijkt me net te groot voor de newborn-maten en nog te klein voor de meegroei-maat.

Wil jij ook graag een huurpakket proberen?

Klik dan hier!

12 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

info@happynappies.be

Hilarius Bertolfstraat 28, B-9000 Gent

+32 495 77 71 86

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • YouTube Social  Icon