Ervaringen van het huurpakket

Wasbare luiers, we hadden er al over gehoord, maar met de typische vooroordelen in het achterhoofd: te oudbollig, te veel gedoe, het is een echte vuiligheid, dat is iets voor hippies...hadden we er ons nooit verder in verdiept noch naar geïnformeerd. Kortzichtig bleek achteraf, want het wasbare luierwereldje is veel grootser, hipper en moderner dan gedacht! Het was onze onthaalmoeder die er ons over deed nadenken, ze sleurt elke week een hele hoop vuilniszakken vol luiers naar buiten - moest door de mannen van de vuilnisophaling kleine zakken beginnen gebruiken wegens de grote vuilniszakken te zwaar. Onze onthaalmoeder werd alsook vanuit onze gemeente steeds meer gestimuleerd om de wasbare luiers te introduceren in de opvang - al dan niet via een huursysteem. Dat bracht voor ons de bal aan het rollen...we gingen naar een informatie-avond over wasbare luiers, over het huursysteem van wasbare luiers in de opvang. We begonnen er steeds meer over na te denken en het allemaal eens uit te rekenen, werden steeds bewuster van de impact op zowel het milieu als op onze portefeuille. Maar waar moesten we beginnen, wat zou er voor ons en voor de onthaalmoeder aangenaam werken?

Via een leuke wedstrijd van Happy Nappies won ik voor een maand lang een huurpakket, waarbij we de verschillende systemen wasbare luiers konden uittesten. Ideale gelegenheid om hiermee kennis te maken, onze onthaalmoeder deed ook graag mee! Het was een beetje zoeken in het begin welk systeem het beste werkbaar was voor zowel thuis als in de opvang, intussen stond Isabelle van Happy Nappies altijd klaar met raad en daad wanneer we met vragen zaten. Al snel kwam we uit op het AIO-systeem (All In One) voor de opvang en het AI2-systeem (All In Two/vouwluier)

voor thuis. We waren gedurende deze testmaand vooral onder de indruk hoeveel minder afval we produceerden en wat een minimale inspanning het vraagt om de luiers te wassen en te laten drogen. Het enige waar we ons bedenkingen bij maakten: wat in de wintermaanden, drogen de luiers dan ook zo snel (we gebruiken geen droogkast) als in de zomer? Maar enkel dat mag ons toch niet weerhouden.... want verder zijn we nu echt helemaal over de streep getrokken om enkel nog wasbare luiers en doekjes te gaan gebruiken, raden we het iedereen aan om de cliché vooroordelen opzij te schuiven en het gewoon eens te proberen, al dan niet via een huurpakket om uit te testen welk systeem het beste werkt. Wasbare luiers zijn echt niet zo vies en lekgevoelig als het allemaal schijnt te zijn, de luiers die Happy Nappies aanbieden zijn uitvoerig getest in de praktijk zelve door Isabelle en dus gewoon het uitproberen waard! En mijn kleintje, die sluipt en kruipt intussen vrolijk rond in een kleurrijke wasbare luier - hipper dan hip want het is nog niet zo gekend onder het grote publiek en het trekt meteen de aandacht door alle vrolijke printjes!
34 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

info@happynappies.be

Hilarius Bertolfstraat 28, B-9000 Gent

+32 495 77 71 86

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • YouTube Social  Icon